Мультимедійні технології в освітніх закладах

 Значення мультимедійних технологій переоцінити складно. Однією з областей, де мультимедіа виявила і показала високий результат, є освіта, адже мультимедійне обладнання сьогодні використовується не тільки для розваги, а й як інструмент, що розвиває та навчає. Для цього створені інтерактивні розвиваючі комплекси, мультимедійні столи і дошки, трибуни та інше обладнання. 



Так, при впровадженні мультимедійного обладнання в процес навчання, діти виявляють підвищений інтерес на заняттях, стають більш посидючими і уважними, в результаті чого досягається висока ефективність навчання. Мультимедійні технології в освітніх закладах 

Особливий результат нові технології отримали в дитячих садках і центрах, що розвивають, а також у молодших класах. Використання інтерактивних столів, дощок та комплексів дозволяє повністю залучити дитину до процесу навчання, створити сприятливу атмосферу для отримання нової інформації та навичок. 

Цьому сприяють не лише комп'ютерні технології, що є основою мультимедійного обладнання, а й стильний яскравий дизайн. Останнє особливо важливе для роботи з дітьми молодшого віку. Тому виробник інтерактивних комплексів приділяє особливу увагу дизайну. Так, спеціально для молодшої вікової групи створено інтерактивні мультимедійні комплекси у вигляді сонечок, звірят, квітів та інших, що привертають увагу дітей, дизайнах.

Якщо інтерактивні дошки вже давно не є нововведенням для освітніх установ, то інтерактивні столи зустрічаються далеко не в кожному закладі. Спрямованість кожного обладнання залежить від програмного забезпечення, що використовується. Це можуть бути як інтерактивні ігрові комплекси, так і корекційно-розвиваюче обладнання, комплекси-тренажери та логопедичне обладнання. Завдяки технологіям, зокрема Multi Touch System на 10 дотиків, працювати можуть одночасно кілька людей. Це дозволяє не тільки набувати нових знань, а й вчитися працювати в команді. Крім того, сучасне обладнання має антивандальні поверхні та безпечно для дітей, що підтверджено відповідним сертифікатами.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Системи відображення інформації - пряма та зворотна проекція

Використання інтерактивної дошки

Мультимедійна система конференц-залу: проектуємо грамотно