Види мультимедійних технологій

 Застосування мультимедійних технологій поділяється на: 

  • загальне або індивідуальне користування; 
  • для професіоналів або для рядового споживача;
  • для застосування інтерактивного і неінтерактивного; 
  • для використання інформації за місцем чи з відривом. 

Варто докладніше зупинитися кожному з перелічених пунктів.



Щодо технологій загального користування можна виділити такі види: інтерактивні термінали, деякі технології презентацій за допомогою комп'ютера, ті, що поширюються мережами.

У свою чергу до технологій індивідуального користування можна віднести мультимедійні робочі місця, навчальні класи, мультимедійні комп'ютери для ведення різних документів. До основним місцям їх застосування можна віднести громадські зони, а також будинки та робочі місця споживачів. До цієї категорії можна віднести робочі зони мультимедіа (комп'ютерна графіка, проекти тощо). 

Також сюди можуть входити системи, які застосовуються не знавцями. Вони зазвичай використовуються в громадських місцях, це системи з вбудованими мікропроцесорами, які призначені для функціонування в побуті. Це ігрові приставки, CD-I, Play Station. Стрімкий розвиток на початковому етапі мультимедіа можна пояснити швидким процесом розвитку стаціонарних комп'ютерів, які сьогодні мають вдома кожен. Тоді стало можливим запис та зберігання інформації на спеціально призначених компакт-дисках. Сучасність диктує свої правила.

Сьогоднішній стрімкий розвиток цифрових мереж середньої та високої пропускної спроможності дозволяє говорити про стрімкий розвиток дистанційних мультимедійних технологій. З

астосування інтерактивних та неінтерактивних технологій. Підходячи до цієї категорії, слід акцентувати увагу на тому, що велика кількість фахівців не погоджується з тим, що неінтерактивні системи можна назвати мультимедійними. Але важливо розуміти, що їхня кількість може суттєво збільшитися

 Так, неінтерактивні мультимедіа застосовуються для залучення уваги та розваги аудиторії за допомогою демонстрації презентацій та виставок. Особливо важливо розуміти, в чому полягає роль мультимедійних технологій. На цьому слід зупинитися докладніше. 


Значення та роль мультимедійних технологій 

Значення мультимедіа сьогодні досить велике. Однією з основних сфер, де ці технології проявили себе, можна назвати освітню. Їх сьогодні дуже активно впроваджують та успішно застосовують для навчання. Розробляються нові ефективні та дієві засоби подачі інформації та її донесення до учнів. 

Так, одним із поширених і звичних сьогодні способів впровадження в освітній процес можна назвати презентацію.

{{1} }Під час проведення на екранах великих масштабів пропонується інформація для вивчення.Така мультимедійна технологія, як презентація, може проходити на різних етапах навчання: 

 

в момент актуалізації опорних знань; 

 

в ході фронтального опитування здійснюється виведення тексту питання на екран , а після достовірної відповіді учнями відбувається перехід по гіперпосиланню до слайду з візуалізацією відповіді; після продовжити рішення. 

Такий підхід сприяє суттєвій економії часу, що відводиться на заняття. У викладача з'являється можливість оцінити рівень знань більшої кількості учнів. 


І це лише один приклад. Роль мультимедіа досить велика у всіх сферах життєдіяльності в сучасному світі. }Як правило, це:

популяризаторська і розважальна;

освітня та науково-просвітницька;

науково-дослідна і т.п. 

Розглядаючи докладніше кожну з них, слід сказати, що, наприклад, популяризаторська мета є однією з основних. Рекламна діяльність активно використовує мультимедіа з метою залучення потенційних покупців і клієнтів. продукції, яка може застосовуватися у відповідних рамках;

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Системи відображення інформації - пряма та зворотна проекція

Використання інтерактивної дошки

Мультимедійна система конференц-залу: проектуємо грамотно