Мультимедійна система конференц-залу: проектуємо грамотно

 Напевно, перше, що скажете ви, що це зал з великим екраном та проектором, і озвучуванням, та й панель регулювання гучності. Приблизно такі асоціації виникають у замовника при плануванні системи мультимедіа, яку завжди залишають потім, відповідно, і фінансування формується за залишковим принципом. І дуже дарма! 

 


Сучасне мультимедійне оснащення конференц-залу - це комплекс взаємопов'язаних підсистем, метою впровадження яких є технічне забезпечення проведення різноманітних заходів, починаючи від навчальних семінарів, конференцій, закінчуючи засіданнями на найвищому рівні , банкетами та музично-розважальними заходами. А для цього потрібен цілий комплекс засобів з чітко налагодженим алгоритмом роботи та налаштуваннями перемикання режимів. 


Узгодження інженерних систем ... Навіщо? проекту, зупинимося на підготовці зали. Наприклад, замовник вирішив будувати багатофункціональний зал з перегородками, що трансформуються, на всі випадки життя. Як показує практика, такі зали найбільше продаються і ефективно використовуються.

 Сподіваємося, що у вас досить кваліфікований архітектор-дизайнер, який продумав до дрібниць архітектуру та оздоблення приміщень, наявність колон та скляних поверхонь звів до мінімуму, застосував акустичні матеріали, запроектував достатню звукоізоляцію між частинами зали, підлоги та стелі.Електрики заклали достатню потужність та правильно поділили світильники на групи з урахуванням розташування екранів та доповідачів, звичайно ж, виконали правильний розрахунок освітленості, достатній для роботи відеокамер. Ах так, не забути слаботочникам закласти необхідну кількість портів для мультимедіа, та й додаткове місце в кабельних каналах теж не завадить.

 Механікам також доведеться врахувати низку особливостей мультимедійного обладнання у залі. Тепер точно зрозуміло, що інженерів мультимедіа треба було раніше залучити, щоби все врахувати і правильно зробити. Закон простий: чим раніше вхід у проект — тим кращий результат на виході. Conference hall_multimedia systems. Легко і надійно! 

 

Отже, почнемо. Почнемо з цілей та завдань, можливих варіантів розташування меблів у залі, звідки відразу випливає необхідна кількість та розташування точок підключення джерел. Краще закласти поєднання архітектурних інтерфейсів: підлогових лючків та настінних панелей, а якщо є стаціонарна кафедра чи стіл президії – допоможуть урізні настільні лючки. Інтерфейси закладемо як цифрові, і аналогові для консерваторів. 

Не забудемо про бездротові презентаційні системи, які набирають популярність з кожним днем. рівень освітленості в залі, проведемо розрахунки та запропонуємо замовнику відповідні проектори та екрани. На проекторі заощаджувати не варто. Доцільно купити настільки яскравий проектор, наскільки дозволяє бюджет.

Таким чином замовник у майбутньому буде захищений від морального та технічного «старіння» обладнання. Бажано використовувати моторизовані екрани кріплення стель, які можуть бути повністю приховані за підвісною стелею. 

Те саме стосується і способу кріплення проектора, найзручніший і естетичніший варіант - моторизований ліфт. вимоги щодо наявності відеоконференцзв'язку або відеокамер для документування заходу. До вибору обладнання зйомки відео, як і до місця розташування, варто підходити дуже уважно. 

Головне завдання - це виводити збільшене зображення того, хто говорить на екран у найкращому для нього ракурсі, а не просто відстежувати переміщення як в охоронному телебаченні. В ідеалі камера повинна бути розташована перед тим, хто говорить на рівні очей, що не здійсненно.

 Тут допоможе підбір відеокамер з певними характеристиками, автоматичне наведення камер на того, хто говорить, і адекватне проектування системи в цілому. нас набралося достатньо точок підключення джерел сигналу, кілька відеокамер, кодек ВКС, а також засобів відображення - екрани, монітори оператора для дублювання інформації та моніторингу. Без системи комутації не обійтись.

 Для залів, що трансформуються, доцільно використовувати матричні комутатори, які бувають на будь-який колір і смак, з додатковою передачею аудіо, сигналів управління і т.д. З

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Системи відображення інформації - пряма та зворотна проекція

Використання інтерактивної дошки