СФЕРИ ЗАСТОСУВАННЯ ІНТЕРАКТИВНОГО ОБЛАДНАННЯ

 Можливості інтерактивних технологій такі широкі, що практично немає жодної сфери діяльності, де вони не були б задіяні. Ми зустрічаємо їх в освіті, науці, рекламі, сфері державних послуг, музейній справі, медицині, індустрії розваг і т.д. Як приклади використання мультимедійних систем зупинимося на короткому переліку найбільш значущих напрямів. 



Навчання, освіта, наука 

Навчання - процес освоєння світу, що починається з перших днів життя людини. Від його успішності залежить соціальна успішність людини, тому сучасні інтерактивні технології активно використовуються: 

  • в дошкільному навчанні (дитячі садки, групи раннього розвитку, центри дозвілля, творчі гуртки і секції) і молодша школа (1- 3 клас); 
  • у школі (середня і старша); 
  • у ВНЗ та післявузівській освіті. , Що відповідають способу життя дітей (пісочниці, столи, підлоги і т.д.)

Інтерактивні пісочниці використовують технологію доповненої реальності. Пісок підсвічується особливим способом, створюючи у дитини ілюзію, що вона формує справжній ландшафт – гори, річки, моря, міста. Це фантастичне видовище дозволяє не тільки захопити, а й наочно пояснювати географію світу. Мультимедійні столи - обладнання з широкими можливостями. Вони використовують у дошкільних і шкільних освітніх закладах, перетворюючись на віртуальну хімічну чи фізичну лабораторію, карту, креслярську дошку.Інтерактивна поверхня дає можливість зібрати віртуальні електросхеми, спостерігаючи за показаннями "приладів". Підходять вони і для наочного вивчення мов, історії, літератури. 


Сенсорні дошки, укомплектовані проектором і підключені до комп'ютера, успішно замінюють собою звичні дерев'яні дошки. На них можна не тільки писати, малювати, креслити, дивитися фільми, але й працювати з презентаціями, творчими проектами. рекламі, туризмі, індустрії розваг, при веденні ділових комунікацій успішно застосовуються інтерактивні технології, які забезпечують: 

  1. можливість спілкування (iPod-станції);
  2. ведення ділових комунікацій (інструменти для обміну інформацією) і спілкування онлайн); 
  3. організацію інтер'єрного простору (інтерактивні стіни, підлоги, барні стійки); 
  4. надання послуг без залучення персоналу (мультимедійні кіоски, термінали). 

Найбільш затребувані при веденні бізнесу інтерактивні панелі – сенсорні моно-конструкції, що перевершують звичайні мультимедійні дошки за своїми можливостями. Вони не потребують проектора, підсвічування тощо, інтегруються з різними професійними програмами, мають зручний інтерфейс і різні варіанти виконання. Об'єкти культури та дозвілля використовують інтерактивне обладнання, що допомагає у формуванні середовища. В основному це технології "доповненої реальності", що відтворюють віртуальні об'єкти. За допомогою різних інтерактивних поверхонь (стіни, підлоги, спеціальні панелі, проекційна техніка) досягається ефект занурення, видовищність, запам'ятовуваність інформації.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Системи відображення інформації - пряма та зворотна проекція

Використання інтерактивної дошки

Мультимедійна система конференц-залу: проектуємо грамотно